Microlife werkt samen met hypertensiespecialisten en huisartsen om oplossingen te ontwikkelen die eenvoudig en effectief kunnen worden ingezet in de dagelijkse praktijk.

De doelstelling van de Microlife WatchBP reeks bestaat uit het verbeteren van de diagnose en behandeling van hypertensie en verbetering van hypertensie controle op de lange termijn.Makkelijk meten volgens ESH richtlijnen

Het toepassen van de nieuwe richtlijnen voor bloeddrukmeten volgens Europese richtlijnen, zoals aangegeven door de “European society of hypertension” is, voor een veelal drukke arts, niet gemakkelijk. Om deze reden heeft Microlife deze aanbevelingen geïmplementeerd in elk van de drie WatchBP bloeddrukmeters. Door het automatiseren van een groot gedeelte van deze richtlijnen, wordt tijdwinst geboekt en wordt de belasting voor de arts gereduceerd.


 

Protocol voor bloeddrukmetingen binnen en buiten de spreekkamer

Microlife heeft protocollen ontwikkeld voor het verzamelen en combineren van metingen die binnen en buiten de spreekkamer genomen zijn. Het proces, ontwikkeld in samenwerking met prominente hypertensie specialisten, draagt bij tot een forse verbetering van de diagnose en behandeling van hypertensie.


Patiëntclassificaties voor een geavanceerde diagnose en behandeling

Analyse van bloeddrukmetingen verzameld met de WatchBP office en met de WatchBP O3 (O3=Out-Of-Office) 24-uurs bloeddrukmeter helpt de arts om tot een betere diagnose te komen zoals: normotensie (normale bloeddruk), gemaskeerde hypertensie, witte jassen hypertensie of hypertensie (hoge bloeddruk). Een betere diagnose zal leiden tot een hogere mate van hypertensiecontrole wat weer zal leiden tot betere behandelresultaten.