Publicaties

NICE beveelt officieel het gebruik van Microlife's WatchBP Home A aan voor de routine bloeddrukmeting. 

Sinds 16 januari adviseert het National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) in het Verenigd Koninkrijk het gebruik van de WatchBP Home voor de routine bloeddrukmeting door de National Health Service (NHS). Dit is het resultaat van de "medical technologies guidance" die deze innovatieve medische apparatuur als verbetering van de gezondheidszorg beschouwt.

 

De WatchBP Home A is een oscillometrische bloeddrukmeter die de mogelijkheid heeft om atriumfibrilleren te detecteren met een hoge nauwkeurigheid gedurende de bloeddrukmeting zonder extra handelingen te verrichten. Boezemfibrilleren is de meest voorkomende hartritmestoornis die leidt tot een verhoogd risico op het krijgen van een beroerte en is verantwoordelijk voor ongeveer 20% van alle beroertes. Veel mensen hebben geen symptomen en wordt daardoor moeilijk gediagnosticeerd. Een vroege detectie gevolgd door adequate behandeling kan het risico op het krijgen van een beroerte met tweederde laten afnemen.

 

De NICE-commissie is tot de conclusie gekomen dat gemeenschappelijk gebruik van de WatchBP Home A voor routine bloeddrukmeting in de huisartsenpraktijk zou leiden tot een verhoogde detectie van patiënten met atriumfibrilleren in vergelijking met de huidige methode (polspalpatie) en dus leidt tot het voorkomen van een beroerte en verminderde kosten voor algemene gezondheidszorg.

 

NICE schat dat het gebruik van de WatchBP Home A in de eerstelijn een totale kostenbesparing per gemeten persoon zal opleveren van £ 2,98 (3,55 euro) voor de leeftijdsgroep tussen 65 en 74 jaar tot £ 4,26 (5,08 euro) voor de leeftijdsgroep 75 jaar en ouder. Voor het Verenigd Koninkrijk wordt geschat dat de totale kostenbesparingen dan kan oplopen tot 26 miljoen pond (31 miljoen Euro) per jaar. Bovendien toonden de resultaten aan dat het inzetten van de WatchBP Home A waarschijnlijk zal leiden tot het voorkomen van 53-117 fatale beroertes en 28-65 niet-fatale beroertes per 100.000 patiënten gemeten, afhankelijk gemiddelde leeftijd.  Dit betekent dat het apparaat alleen al in het Verenigd Koninkrijk duizenden levens per jaar kan redden.

 

Referentie: http://publications.nice.org.uk/watchbp-home-a-for-opportunistically-detecting-atrial-fibrillation-during-diagnosis-and-monitoring-mtg13

 
WatchBP Office ABI Studies

"Fast, easy and reliable automated ABI (Ankle Brachial Index) measurement, screening for peripheral arterial disease without Doppler."

[overzicht van alle studies]


WatchBP Office Studies

"Automated device that complies with current guidelines for office blood pressure measurement: design and pilot application study of the Microlife WatchBP Office device."

[overzicht van alle studies]


WatchBP Home Studies

"A tool for reliable self-home blood pressure monitoring designed according to the European Society of Hypertension recommendations: The Microlife WatchBP Home monitor."

[overzicht van alle studies]


WatchBP O3 Studies

"Are there really differences between home and daytime ambulatory blood pressure? Comparison using a novel dual-mode ambulatory and home monitor."

[overzicht van alle studies]


General Studies


"Call to Action on Use and Reimbursement for Home Blood Pressure Monitoring A Joint Scientific Statement from the American Heart Association, American Society of Hypertension..."

[overzicht van alle studies]


WatchBP O3 Studies