Microlife heeft nauw samengewerkt met hypertensiespecialisten en huisartsen om een apparaat te ontwikkelen die eenvoudig, effectief en systematisch kan worden gebruikt in de dagelijkse praktijk.

Eenvoudig meten volgens ESH richtlijnen
Het toepassen van de nieuwe richtlijnen voor bloeddrukmeten volgens Europese richtlijnen, zoals aangegeven door de “European society of hypertension” is, voor een veelal drukke arts, niet eenvoudig. Om deze reden heeft Microlife deze aanbevelingen geïmplementeerd in elk van de drie WatchBP bloeddrukmeters. Door het automatiseren van een groot gedeelte van deze richtlijnen, wordt tijdwinst geboekt en de belasting voor de arts gereduceerd.
 
Protocol voor metingen binnen en buiten de spreekkamer
Microlife heeft protocollen ontwikkeld voor het verzamelen en combineren van metingen die binnen en buiten de spreekkamer genomen zijn. Het proces, ontwikkeld in samenwerking met prominente hypertensiespecialisten, draagt bij tot een forse verbetering van de diagnose en behandeling van hypertensie.

Patiënt classificaties voor een geavanceerde diagnose en behandeling
Analyse van bloeddrukmetingen verzameld met de WatchBP office en met de WatchBP O3 Ambulant helpt de arts om tot een betere diagnose te komen zoals: normotensie, gemaskeerde hypertensie, witte jassen hypertensie of hypertensie. Een betere diagnose zal leiden tot een hogere mate van hypertensiecontrole.